Sýrske lietadlá zaútočili na islamistov pri Aleppe

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 08:06 • 2 min
Sýrske lietadlá zaútočili na islamistov pri Aleppe

AMMÁN - Sýrske vojenské lietadlá zaútočili dnes na islamistov pri meste Aleppo na severe krajiny, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Sýrske lietadlá podnikli desiatky úderov pri dedine Chán Túmán, ktorú islamisti dobyli v piatok. Sýrska armáda uviedla, že tvrdo zaútočila na tamojšie teroristické skupiny, podrobnosti o prípadných územných ziskoch však neposkytla.

 

Televízia Manar, blízka libanonskému šiitskému hnutiu Hizballáh, ktoré podporuje sýrske vláde sily, informovala, že boje proti sunnitským militantom v oblasti pokračujú.

 

V bitke o strategickú dedinu Chán Túmán zahynulo 13 poradcov z iránskych Revolučných gárd a ďalších 21 utrpelo zranenia. Priznali to v sobotu samotné Revolučné gardy.

 

Chán Túmán leží približne 15 kilometrov juhozápadne od Aleppa. Na dedinu zaútočila džihádistická koalícia Džajš al-Fatah (Dobyvateľská armáda), v ktorej pôsobia aj militanti z Frontu an-Nusra napojeného na al-Káidu. Koalícia Džajš al-Fatah zverejnila na sociálnych sieťach videozáznamy a fotografie údajných tiel Iráncov a ďalších šiitských bojovníkov, ktorí zahynuli v bojoch o Chán Túmán.

 

Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne padlo v tejto bitke najmenej 43 vzbúrencov a 30 provládnych bojovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies