Sýrske kurdské sily zaútočia na hlavné mesto Islamského štátu Rakku už toto leto

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 14:53 • 2 min
Sýrske kurdské sily zaútočia na hlavné mesto Islamského štátu Rakku už toto leto

DAMASK - Sýrski kurdskí bojovníci podporovaní Spojenými štátmi dnes vyhlásili, že podľa vlastného očakávania zaútočia vďaka dodávkam ťažkých zbraní od americkej armády v lete na Rakku a aj dobyjú toto faktické hlavné mesto teroristickej organizácie Islamský štát (IS) na severe Sýrie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jednotkám bojovníkov známym ako Sýrske demokratické sily (SDF) dodalo optimizmus ich tohtotýždňové dobytie kľúčového mesta Tabka a neďalekej priehrady, ktorá je najväčšou v Sýrii. Tento bojový úspech znamená, že medzi líniami SDF a Rakkou už nezostali žiadne významné mestské celky, ovládané Islamským štátom.

Veliteľ SDF, identifikovaný iba ako Abd al-Kádir, odmietol dnes na tlačovej konferencii spresniť letné termíny, a to z taktických dôvodov.

Oznámenie je úderom pre Turecko, ktoré si neželá, aby Rakku dobyli sily vedené sýrskymi Kurdmi, a namiesto nich ponúka vlastných vojakov. Ankaru rozhnevali už aj plány Spojených štátov vyzbrojiť týchto sýrskych Kurdov.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona