Sýrske jednotky za podpory Hizballáhu postúpili na Aleppo

NETKY.SK • 17 Február 2015, 13:01 • 2 min
Sýrske jednotky za podpory Hizballáhu postúpili na Aleppo

BEJRÚT - Sýrske ozbrojené sily s podporou spojeneckých oddielov libanonského hnutia Hizballáh získali dnes - po ťažkých bojoch s povstalcami - späť pod svoju kontrolu niekoľko dedín pri meste Aleppo na severozápade Sýrie a zablokovali hlavnú zásobovaciu trasu do mesta.

slovakia

left justify in out

Agentúry AP a Reuters o tom informovalo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.
     

Podľa informácií, ktoré SOHR získalo od aktivistu z mesta Aleppo, vládne sily odrezali hlavnú severnú cestu z Aleppa smerom k tureckými hranicami a už čoskoro obsadia väčšinu okolitého územia. V oblasti naďalej pokračujú ťažké boje.
     

Podľa riaditeľa SOHR postupujú vládne zložky aj smerom k neďalekým šiitským dedinám, ktoré už takmer dva roky obliehajú povstalci.
     

Sýrske mesto Aleppo s 1,2 miliónmi obyvateľov, ktoré je už stáročia významnou hospodárskou a kultúrnou metropolou Sýrie, je obliehané už celé mesiace.
     

Sýrska armáda chce v rámci veľkej ofenzívy voči povstalcom do konca týždňa obkľúčiť a prevziať kontrolu nad celým okolitým územím s cieľom vytlačiť povstalcov z druhého najväčšieho mesta Sýrie.
     

Aleppo je aktuálne centrom bojov medzi provládnymi silami a celou škálou povstaleckých skupín, vrátane sýrskej odnože teroristickej siete al-Káida frontu an-Nusra, islamistických brigád a Západom podporovaných vzbúrencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies