Sýrske bojové lietadlá bombardovali pozície džihádistov IS pri Rakke

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 14:44 • 2 min
Sýrske bojové lietadlá bombardovali pozície džihádistov IS pri Rakke

DAMASK - Bojové lietadlá sýrskej armády bombardovali dnes pozície džihádistickej skupiny Islamský štát (IS) v oblasti západne od mesta Rakka na južnom brehu rieky Eufrat.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Letectvo zničilo stanovištia a obrnené vozidlá" na vidieku približne 70 kilometrov západne od tejto bašty IS v Sýrii

.

Spojenými štátmi podporované milície medzičasom pri separátnej operácii postupujú do okrajových častí mesta v rámci v utorok spustenej ofenzívy na Rakku, hlavné mesto kalifátu, ktorý vyhlásila skupina Islamský štát (IS) v roku 2014 po obsadení častí územia Sýrie a Iraku.

 

Rakka je poslednou mestskou baštou IS okrem irackého Mósulu, kde už militanti bránia iba centrum. Džihádisti majú Rakku pod kontrolou od roku 2014.

 

Bojovníci Sýrskych demokratických síl (SDF) sa priblížili k Rakke z viacerých strán a od novembra, keď začali svoju operáciu nazvanú Hnev Eufratu, už obsadili desiatky okolitých miest a dedín. Cieľom je obkľúčiť a dobyť Rakku. Džihádisti IS však majú stále otvorenú cestu smerom na juh, aj keď medzinárodná koalícia na čele s USA zničila mosty cez rieku Eufrat, ktorá preteká popri meste z tejto svetovej strany.

 

Aliancia SDF, ktorá združuje kurdské a arabské milície, vyzvala koncom mája bojovníkov IS v Rakke, aby zložili zbrane ešte pred očakávaným útokom na toto mesto. Prisľúbila im, že ak zložia zbrane, nič sa im nestane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies