Sýrska vládna armáda dobyla strategicky dôležitú nemocnicu na severe Aleppa

NETKY.SK • 30 September 2016, 14:17 • 2 min
Sýrska vládna armáda dobyla strategicky dôležitú nemocnicu na severe Aleppa

Bejrút - Sýrske vládne sily sa dnes zmocnili strategicky dôležitej nemocnice v severosýrskom meste Aleppo.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak deň po tom, ako získali kontrolu nad palestínskym utečeneckým táborom Handarát. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na sýrske vládne vojenské zdroje a skupiny aktivistov.

 

AP spresnila, že vládne jednotky dnes posilnili svoje pozície v Handaráte a ovládli nemocnicu Kindí, ktorá bola v rukách povstalcov od roku 2013. Tábor leží východne od tejto nemocnice, ktorá sa v minulosti špecializovala na onkologické ochorenia.

 

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) informovalo, že nemocnica Kindí sa nachádza v severnom cípe Aleppa, len dva kilometre od najväčšej tamojšej križovatky, ležiacej severne od mesta.

Ofenzíva sýrskych vládnych síl v Aleppe trvá už niekoľko dní, pričom pozemné jednotky majú krytie zo vzduchu v podobe silných náletov. Najnovšie boje v meste si vyžiadali viac ako 300 zranených, uviedla AP.

 

Sýrska štátna agentúra SANA dnes zasa informovala, že protivládne povstalecké jednotky pri ostreľovaní tých štvrtí Aleppa, ktoré ovláda vládna armáda, zabili štyroch a zranili ďalších desiatich ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies