Sýrska vláda viní za neúčasť opozície na mierových rozhovoroch v Astane Turecko

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 13:12 • 2 min
Sýrska vláda viní za neúčasť opozície na mierových rozhovoroch v Astane Turecko

MOSKVA - Vedúci delegácie sýrskej vlády na treťom kole mierových rozhovorov v Kazachstane (Astana 3) obvinil dnes Turecko zo zodpovednosti za to, že sa sýrske opozičné sily rozhodli stretnutie bojkotovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Turecko by malo niesť zodpovednosť za zlyhanie opozície zúčastniť sa na Astane 3," citovala sýrskeho vládneho predstaviteľa Bašára Džaafarího štátna tlačová agentúra SANA.

Turecko podporuje niektoré opozičné sily vo vojnou zničenej Sýrii a pokúša sa tam presadiť krehké, celoštátne prímerie, na ktoré sa sústredili mierové rozhovory v kazašskej metropole Astana.

Sýrske opozičné sily obvinili sýrsky režim z nerešpektovania prímeria. Na rokovaniach v Astane sa ujali úlohy vojenských ručiteľov prímeria Rusko a Irán, ktoré sú na strane sýrskeho režimu.

Džaafarí ďalej povedal, že jeho delegácia neprišla do Astany vyjednávať s "ozbrojenými frakciami", ale stretnúť sa s predstaviteľmi Ruska a Iránu. "Oddelenie opozície od teroristov bude hlavným bodom diskusie na Astana 3," zdôraznil.

Prímerie v Sýrii nezahŕňa skupiny, ktoré OSN označila za teroristické, predovšetkým Islamský štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies