Sýrska vláda povolila prístup humanitárnej pomoci do obliehaných miest

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 20:49 • 2 min
Sýrska vláda povolila prístup humanitárnej pomoci do obliehaných miest

ŽENEVA - Sýrska vláda sľúbila, že tento mesiac umožní konvojom s humanitárnou pomocou prístup do 19 oblastí obliehaných sýrskymi vládnymi silami. Podľa agentúry DPA to dnes uviedol osobitný vyslanec OSN pre Sýriu Staffan de Mistura, ktorý zároveň vládu prezidenta Bašára Asada vyzval, aby svoj sľub splnila.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, že dôkazom budú konkrétne skutočnosti, teda dodanie (humanitárnej pomoci)," uviedol na tlačovej konferencii v Ženeve De Mistura.

 

Sýrske úrady by nemali konvoje zastavovať na poslednú chvíľu, nemali by z nákladných áut vyberať zdravotnícky materiál a nemali by znižovať predtým schválený rozsah pomoci, povedal De Mistura s odkazom na incidenty, ku ktorým v súvislosti s dodávkami humanitárnej pomoci došlo v minulosti.

 

Povolenie zo strany sýrskej vlády prišlo po tom, ako svetové mocnosti v máji vyhlásili, že ak v dodávkach humanitárnej do obliehaných miest nedôjde k pokroku, budú sa usilovať o vytvorenie vzdušného mosta.

 

"Pre prípad, že nákladné autá neprejdú, musí zostať otázka vzdušného mosta otvorená," povedal diplomat na margo zásobovania obliehaných sýrskych miest vzduchom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona