Sýrska vláda podporila medzinárodné úsilie v boji proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 29 September 2014, 19:04 • 2 min
Sýrska vláda podporila medzinárodné úsilie v boji proti Islamskému štátu

NEW YORK - Sýrska vláda dnes na pôde OSN podporila medzinárodné úsilie v boji proti terorizmu. Neodsúdila pritom pokračujúce americké a arabské nálety voči organizácii Islamský štát (IS) na sýrskom území.

slovakia

left justify in out

"Sýrska arabská republika potvrdzuje, že stojí za akýmkoľvek medzinárodným úsilím zameraným na boj s terorizmom," uviedol v prejave k členom Valného zhromaždenia OSN sýrsky vicepremiér a minister zahraničných vecí Walíd Mualim, ktorého citovala agentúra Reuters. 
     

Zdôraznil však, že zápas proti extrémizmu musí brať ohľad na civilné obyvateľstvo, rešpektovať národnú suverenitu a byť v súlade s medzinárodnými dohovormi. 

     

Minister priamo neodsúdil letecké údery USA a ich arabských spojencov v Sýrii. Podľa Mualima však radikálov na Blízkom východe nebude možné vojensky poraziť, ak niektoré krajiny neprestanú podporovať ozbrojené teroristické skupiny pôsobiace v regióne.
     

"Zastavme spoločne túto ideológiu a jej šíriteľov, vyviňme tlak na krajiny, ktoré sa pridali ku koalícii vedenej USA, aby zastavili podporu ozbrojených teroristických skupín," vyhlásil šéf sýrskej diplomacie.  
     

Damask opakovane obviňuje Katar, Saudskú Arábiu a Turecko, že pomáhajú islamistickým militantom bojujúcim v sýrskej občianskej vojne. Predstavitelia týchto štátov to popierajú, ale západní činitelia pripustili, že sa v minulosti vyskytli prípady, keď tieto tri krajiny podporili radikálov bojujúcich v Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies