Sýrska vláda je znepokojená správami o príchode 150 amerických vojakov

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 18:09 • 2 min
Sýrska vláda je znepokojená správami o príchode 150 amerických vojakov

BEJRÚT - Sýrska vláda vyjadrila dnes hlboké znepokojenie nad správami, podľa ktorých Spojené štáty vyslali do severovýchodnej časti Sýrie 150 svojich vojakov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa citovaného sýrskou štátnou tlačovou agentúrou SANA.

slovakia

left justify in out

Údajné pristátie amerických vojakov na letisku Rmílán v sýrskej provincii Hasaka odsúdil Damask ako "nehoráznu agresiu". Agentúra SANA neuviedla zdroj tejto informácie, ktorá sa objavila niekoľko dní po tom, ako Washington ohlásil zámer vyslať do Sýrie dodatočných 250 príslušníkov špeciálnych síl.


Letisko Rmílán sa nachádza v časti Sýrie ovládanej kurdskými Oddielmi ľudovej sebaobrany (YPG), čo sú milície označované za dôležitého spojenca USA v boji proti teroristickej skupine Islamský štát (IS). Americký prezident Barack Obama v pondelok počas návštevy Nemecka potvrdil zámer posilniť prítomnosť špeciálnych operačných síl USA v Sýrii, kde majú podporovať miestne sily v boji proti IS.


Agentúra AP uviedla, že Washington už dávnejšie vyslal do Sýrie približne 50 svojich vojakov a po vyslaní posíl by ich tam malo pôsobiť zhruba 300.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies