Sýrska skupina Front an-Nusra sa odštiepila od siete al-Káida a zmenila si názov

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 09:10 • 2 min
Sýrska skupina Front an-Nusra sa odštiepila od siete al-Káida a zmenila si názov

DAMASK - Sýrska džihádistická skupina Front an-Nusra ohlásila odtrhnutie sa od teroristickej siete al-Káida. Vodca tejto skupiny abú Muhammad Džaulání vo vyhlásení uviedol, že jej nový názov bude Džabhat Fath aš-Šám (Front za dobytie Sýrie), informovala dnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Džaulání vo svojom vôbec prvom odkaze v podobe nahrávky, ktorú odvysielala panarabská spravodajská stanica al-Džazíra, poďakoval veliteľom al-Káidy za pochopenie pre tento krok.

 

Analytici tvrdia, že Front an-Nusra sa rozhodol premenovať po tom, ako Spojené štáty a Rusko zintenzívnili svoje vojenské operácie zamerané proti tejto skupine.

 

Predpokladá sa, že skupina sa bude usilovať o užšie spojenectvo s ďalšími islamistickými zoskupeniami bojujúcimi v Sýrii. Odtrhnutie sa Frontu an-Nusra podporil i druhý najvyššie postavený veliteľ al-Káidy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies