Sýrska opozícia sa stretne s ministrami G8 v Londýne

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 16:36 • 2 min
Sýrska opozícia sa stretne s ministrami G8 v Londýne

LONDÝN - Oponenti sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada sa v stredu stretnú s niektorými ministrami zahraničia krajín G8 v Londýne. Informoval o tom britský šéf diplomacie William Hague.

slovakia

left justify in out

"Najdôležitejším bodom programu bude situácia v Sýrii," povedal Haag novinárom v hlavnom meste ostrovov. Podľa vlastných slov lídrov sýrskej opozície do Londýna sám pozval. Nebude medzi nimi chýbať premiér opozičnej dočasnej vlády Ghassán Hitto, ktorý sa spolu s ďalšími zástupcami opozície s ministrami stretne pred oficiálnym zasadnutím krajín G8. Cieľom bude "prediskutovať urgentné humanitárne potreby ako aj nevyhnutnú potrebu politickej a diplomatickej zmeny v Sýrii", povedal Hague.

Americký minister zahraničia John Kerry už v utorok avizoval, že sa v Londýne zíde s členmi sýrskej opozície, pričom dodal, že Washington sa snaží hľadať možnosti, ako pomôcť oponentom sýrskeho režimu. Podľa jeho slov USA uprednostňujú "diplomatické riešenie", prezident Baššár al-Asad však túto možnosť komplikuje tým, že nechce odovzdať moc. Doteraz USA poskytli Sýrii už humanitárnu pomoc za milióny dolárov, vyzbrojovať povstalcov sa však zatiaľ neodhodlali. Konflikt v Sýrii trvá už viac než dva roky a jeho koniec je stále v nedohľadne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies