Sýrska opozícia očakáva od novej Obamovej vlády podporu

NETKY.SK • 7 November 2012, 12:57 • 2 min
Sýrska opozícia očakáva od novej Obamovej vlády podporu

Sýrska opozícia očakáva od novej Obamovej vlády podporu - Politika Sýrska národná rada (SNC), nateraz najvplyvnejší opozičný subjekt, dnes v reakcii na výsledky prezidentských volieb v USA vyjadrila nádej, že víťazstvo v nich Barackovi Obamovi umožní účin

slovakia

left justify in out

img

Sýrska národná rada (SNC), nateraz najvplyvnejší opozičný subjekt, dnes v reakcii na výsledky prezidentských volieb v USA vyjadrila nádej, že víťazstvo v nich Barackovi Obamovi umožní účinnejšie podporiť tých, ktorí sa snažia zvrhnúť režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada.
      "Dúfame, že toto víťazstvo Barackovi Obamovi umožní, aby sa cítil slobodnejší a prijal správne rozhodnutie, ktoré pomôže nastoliť slobodu a dôstojnosť v Sýrii i na celom svete," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré dnes zverejnil hovorca SNC George Sabra. 
      Sabra, ako informuje agentúra AP, je jedným z účastníkov schôdzky zástupcov sýrskych opozičných strán v katarskej Dauhe.
      Sabra v rozhovore so západnými novinármi zopakoval žiadosť sýrskej opozície, aby medzinárodné spoločenstvo pokračovalo v dodávkach zbraní povstalcom proti režimu Bašára Asada.
      Obamova vláda i jej západní spojenci odmietajú vojenskú intervenciu v Sýrii. Spojené štáty pomerne chladne reagovali aj na požiadavku sýrskej opozície na dodávku protileteckých rakiet, keďže Washington sa obáva, že by sa mohli dostať do neprávnych rúk - napríklad islamistických extrémistov.
      Spojené štáty, podobne aj Západ, žiadajú roztrieštenú sýrsku opozíciu v exile, aby sa zjednotila a prijala medzi seba viacerých zástupcov priamo zo Sýrie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies