Sýrska operácia umožnila modernizáciu ruských zbraní

NETKY.SK • 2 Október 2019, 08:48 • 2 min
Sýrska operácia umožnila modernizáciu ruských zbraní

MOSKVA - Použitie riadených striel typu Kaliber proti militantom v Sýrii, odhalilo ich nedostatky a zmodernizovalo sa. Oznámil to ruský minister obrany Sergej Šojgu na tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Podľa vedúceho vojenského oddelenia, rakety typu Kaliber prešli modernizáciou na základe výsledkov ich použitia v Sýrii, čím sa výrazne skrátil čas na založenie letovej misie. Šojgu upresnil, že prezident Ruskej federácie Vladimir Putin, ktorý bol oboznámený s výsledkami použitia riadených striel na teroristické pozície, vydal príkaz na ich modernizáciu.

 

„Predtým, načítanie letovej misie do riadenej strely Kaliber trvalo tak dlho, že cieľ mohol ujsť. Dnes sa už čas načítania letovej misie do Kalibru skrátil, zdôrazňujem, o viackrát,“ uviedol minister obrany Ruskej federácie a dodal, že práce na modernizácii zbraní prebiehajú neustále.

 

 

 

Na základe výsledkov prebiehajúcich operácií v Sýrii sa prijalo rozhodnutie a ďalej sa modernizovalo približne 300 zbraní. Okrem toho, vďaka testom vykonaným v Sýrii, výroba dvanásť modelov zbraní, ktoré sa predtým považovali za sľubné, bolo úplne zastavené a vyradené z prevádzky. Zároveň Šojgu nešpecifikoval, o aký druh zbraní ide.

 

„Na základe výsledkov vojenských akcií v Sýrii, prirodzene sa prejavilo veľké množstvo  skrytej informácii a na základe toho upravilo sa približne 300 druhov zbraní a 12 vzoriek, ktoré sa považovali za sľubné, sme jednoducho odstránili z výroby,“ uzavrel Šojgu.             

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies