Sýrska armáda zničila izraelské vozidlo na Golanských výšinách

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 12:46 • 2 min
Sýrska armáda zničila izraelské vozidlo na Golanských výšinách

DAMASK - Sýrska vládna armáda v utorok potvrdila, že v noci zničila izraelské vojenské vozidlo na Golanských výšinách. V televíznom vyhlásení sýrske ozbrojené sily uviedli, že vozidlo prekročilo hranicu demilitarizovanej zóny.

slovakia

left justify in out

"Naša armáda zničila izraelské vojenské vozidlo," hovorí vyhlásenie s tým, že auto sa pohybovalo smerom k dedine Bir Adžám, ktorá sa nachádza už v sýrskej zóne. Izraelská armáda v utorok informovala, že jej vojaci hliadkujúci na okupovaných Golanských výšinách sa dostali v noci na utorok pod paľbu, nikto však nebol zranený. Vojaci paľbu opätovali a podľa vyhlásenia zasiahli "zdroj streľby". Golanské výšiny zasiahla streľba zo Sýrie aj v pondelok, s najväčšou pravdepodobnosťou však išlo o zatúlané strely, a nie o úmysel. Izraelská strana informovala, že sa obráti na misiu OSN v oblasti so sťažnosťou.

Na dodržiavanie prímeria medzi Sýriou a Izraelom, ktorý väčšinu sporného územia stále okupuje, dohliadajú tisícčlenné sily UNDOF-u. Situácia sa skomplikovala po vypuknutí konfliktu v Sýrii, odkedy z oblasti hlásia zvýšený počet incidentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies