Sýrska armáda získala kontrolu nad ďalším predmestím Damasku

NETKY.SK • 13 November 2013, 13:40 • 2 min
Sýrska armáda získala kontrolu nad ďalším predmestím Damasku

DAMASK - Sýrske provládne sily prevzali kontrolu nad ďalším z južných predmestí Damasku, kde už niekoľko mesiacov pokračujú v ofenzíve proti povstaleckým skupinám. O situácii v meste Hudžajra v stredu informovala štátna televízia, ktorej informácie potvrdil tlačovej agentúre AFP nemenovaný zdroj z bezpečnostného sektora.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mesto je podľa neho "po tri dni trvajúcich bojoch úplne pod kontrolou armády", čo zúžilo manévrovací priestor "ozbrojeným teroristickým skupinám". Najnovší úspech tiež "dáva nový rozmer zabezpečovaniu prístupu do Damasku z juhu a odrezaniu zásobovacích línií prítomným teroristickým skupinám", dodal. Použil pritom výraz používaný sýrskym vládnym režimom na označenie svojich protivníkov.

Protivládni povstalci v uplynulých týždňoch prišli aj o ďalšie mestá pri južnom okraji Damasku a tamojšie boje si údajne vyžiadali ťažké straty na oboch stranách. Odhaduje sa, že vojna v Sýrii si doteraz vyžiadala viac ako 120-tisíc mŕtvych a milióny obyvateľov donútila opustiť svoje domovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies