Sýrska armáda vytlačila IS z úseku strategicky dôležitej cesty

NETKY.SK • 4 November 2015, 14:16 • 2 min
Sýrska armáda vytlačila IS z úseku strategicky dôležitej cesty

DAMASK - Sýrske vládne jednotky dobyli dnes hlavnú cestu, ktorá spája provinciu Aleppo na severe s regiónmi v strednej časti krajiny. Tento úsek cesty bol až doteraz pod kontrolou extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

V Londýne sídliace Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) dnes informovalo, že vládnym silám sa dnes podarilo vytlačiť islamistov z cesty spájajúcej dediny Chanásir a Asarájá, juhovýchodne od Aleppa.

 

Predchádzali tomu však takmer dva týždne bojov. Pre sýrsku vládu je táto cestná komunikácia životne dôležitá, keďže vďaka nej môže zásobovať svoje jednotky v provincii Aleppo.

 

Štátna tlačová agentúra SANA súčasne informovala, že civilisti sa môžu začať vracať do svojich domov v oslobodenej oblasti.

 

Agentúra Reuters napísala, že ak sa vládnej armáde podarí túto cestu udržať, bude to jedno z jej najvýznamnejších strategických víťazstiev od spustenia rozsiahlej pozemnej ofenzívy, ktorú svojimi náletmi podporujú ruské lietadlá. Tie so vzdušnými údermi na pozície protivládnych povstalcov začali 30. septembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona