Sýrska armáda už nasadila do bojov proti islamistom aj ruské lietadlá

NETKY.SK • 24 September 2015, 14:42 • 2 min
Sýrska armáda už nasadila do bojov proti islamistom aj ruské lietadlá

BEJRÚT - Sýrske vládne sily už použili nedávno dodané ruské vojenské lietadlá, aby zaútočili na pozície extrémistickej organizácie Islamský štát v provincii Aleppo na severe krajiny. Nálety boli súčasťou operácie, ktorej cieľom je prelomiť blokádu neďalekej leteckej základne Kwajris.

slovakia

left justify in out

Nálety sa začali už skôr počas tohto týždňa a sprevádzali ich pozemné útoky v Kwajrise, ležiacom na východe provincie Aleppo, kde sú vládne sily uviaznuté už dlhší čas, informovalo dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

 

Pomoc sýrskej armáde i narastanie ruskej vojenskej prítomnosti v regióne vyvoláva veľké znepokojenie západných spojencov. Sústreďovanie ruskej vojenskej techniky v okolí mesta Lázikíja vyvoláva v USA obavy, že Rusko sa tam snaží vybudovať svoju leteckú základňu. Rusko však tvrdí, že jeho dodávky zbraní do Sýrie sú určené pre vládnu armádu na boj s terorizmom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona