Sýrska armáda uvoľnila dôležitú cestu na sever

NETKY.SK • 7 Október 2013, 13:39 • 2 min
Sýrska armáda uvoľnila dôležitú cestu na sever

BEJRÚT - Sýrskym vládnym silám sa po tvrdých bojoch podarilo v nedeľu večer uvoľniť dôležitú cestu tvoriacu prepojenie strednej časti krajiny s nepokojnou provinciou Halab na severe.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovali o tom štátna tlačová agentúra SANA ako i aktivisti exilovej Sýrskej organizácie pre monitorovanie ľudských práv, ktorá pred necelým týždňom uviedla, že armáda získala kontrolu nad strategicky významnou dedinou Chanásir ležiacou pri doteraz neprejazdnej trase. Tá bola uzavretá od augusta pre boje medzi vládnymi a protivládnymi silami. Vojaci slúžiaci režimu prezidenta Baššára al-Asada podľa SANA "prelomili blokádu", ktorá bránila zásobovaniu dvojmiliónového Halabu, správneho centra rovnomennej provincie a zároveň najväčšieho mesta Sýrie. Boje o kontrolu nad samotným Halabom pritom trvajú už od júla.

Sýrsky konflikt, ktorý sa začal v marci 2011, si podľa exilových aktivistov do konca septembra vyžiadal životy viac ako 115 000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona