Sýrska armáda utrpela ťažké straty v bojoch s islamistami

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 16:21 • 2 min
Sýrska armáda utrpela ťažké straty v bojoch s islamistami

BEJRÚT - Sýrsky prezident Baššár al-Asad sa v pondelok zúčastnil na modlitbách v mešite v Damasku pri príležitosti moslimského sviatku Íd al-Fitr, ktorým sa končí pôstny mesiac ramadán.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak po tom, čo jeho armáda utrpela v bojoch proti islamistom výrazné straty. K obetiam došlo v rámci vystupňovania bojov za uplynulé dva týždne, počas ktorých militanti z Islamského štátu zasadili sériu tvrdých úderov tak vládnym silám, ako aj konkurenčným povstaleckým skupinám. Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv uviedla, že za posledných 10 dní zomrelo na severe Sýrie okolo 1 240 vojakov a členov provládnych síl. Celkovo zahynulo za rovnaké časové obdobie viac než 1 800 ľudí, čo je rekordný počet obetí od začiatku povstania proti al-Asadovi v marci 2011, konštatoval predseda organizácie Rámí Abd ar-Rahman. Tieto informácie potvrdili aj ďalší aktivisti v Sýrii. Tamojšia občianska vojna si už celkovo vyžiadala viac než 170 000 obetí, z toho takmer tretinu tvoria civilisti. Sýrska vláda o ťažkých obetiach na strane armády neinformovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies