Sýrska armáda sa zmocnila oblastí severne od Aleppa

NETKY.SK • 14 December 2014, 19:32 • 2 min
Sýrska armáda sa zmocnila oblastí severne od Aleppa

BEJRÚT - Sýrska armáda sa zmocnila oblasti ležiacej severne od mesta Aleppo, pričom protivládni povstalci utrpeli veľké straty. Informovalo o tom dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ako aj sýrske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

SOHR spresnilo, že na tie časti mesta Aleppo, ktoré ovládajú protivládni povstalci, vládne letectvo zhadzuje bomby, vrátane barelových. Po dobytí oblasti východne od fariem al-Maláh neďaleko chcú vládne jednotky upevniť svoje pozície v západnom smere a odrezať povstalcov od zásobovacích ciest, uviedlo SOHR.

 

Podľa agentúry Reuters sa sprostredkovateľ OSN pre konflikt v Sýrii Staffan de Mistura naďalej snaží dohodnúť lokálne prímerie pre Aleppo, aby sa do tohto vojnou ťažko postihnutého a na sektory rozdeleného mesta dostala humanitárna pomoc. 

 

Agentúra Reuters upozornila, že západní diplomati sú znepokojení plánmi na vyhlásenie prímeria, lebo sa obávajú, že by ho vládne sily mohli zneužiť: mesto úplne ovládnuť a povstalcov donútiť, aby sa vzdali - tak ako sa to stalo nedávno aj v prípade mesta Homs, odkiaľ potom vládna armáda presmerovala svoje jednotky k inému cieľu.

 

Mistura však svoj plán obhajuje a tvrdí, že má podporu povstalcov. Upozornil tiež, že pád Aleppa by mohol znamenať, že by sa do pohybu dalo ďalších 400.000 utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies