Sýrska armáda reagovala na raketové útoky povstalcov náletmi, zahynulo 70 ľudí

NETKY.SK • 6 Február 2015, 11:27 • 2 min
Sýrska armáda reagovala na raketové útoky povstalcov náletmi, zahynulo 70 ľudí

DAMASK - Najmenej 70 ľudí zahynulo pri náletoch sýrskeho letectva, ktorého cieľom bola štvrť ovládaná sýrskou opozíciou na okraji Damasku. Nálety prišli ako odpoveď na raketové útoky povstalcov na centrum sýrskej metropoly. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovalo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

slovakia

left justify in out

Sýrske letectvo podľa centra podniklo 60 náletov na štvrť Východná Ghúta v priebehu štvrtka i v noci nadnes. Medzi obeťami je 12 detí a 11 bojovníkov opozície, dodalo SOHR.

 

Nálety boli reakciou na ostreľovanie centra Damasku zo strany povstalcov zo skupiny Islamská armáda, ktoré si vo štvrtok vyžiadali najmenej desať obetí z radov civilistov.   

 

Najmenej 200.000 ľudí prišlo podľa štatistiky OSN o život od začiatku sýrskej občianskej vojny v roku 2011. Celý konflikt sa začal pokojnými protestmi proti sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies