Sýrska armáda prekročila Eufrat pri meste Dajr az-Zaur

NETKY.SK • 18 September 2017, 14:54 • 2 min
Sýrska armáda prekročila Eufrat pri meste Dajr az-Zaur

BEJRÚT - Sýrske vládne jednotky bojujúce proti extrémistickej skupine Islamský štát (IS) prešli na východný breh rieky Eufrat v blízkosti strategicky významného mesta Dajr az-Zaur. Oznámilo to dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa informácií SOHR vládne jednotky prešli na východný breh Eufratu z Džafry na južnom predmestí provinčnej metropoly Dajr az-Zaur.

 

Spojenými štátmi podporovaní bojovníci Sýrskych demokratických síl (SDF) v provincii Dajr az-Zaur postupujú proti militantom z IS popri východnom brehu Eufratu. Sýrska armáda so svojimi spojencami naopak tlačí na islamistov od západu.

 

Dajr az-Zaur je správnym centrom rovnomennej východosýrskej provincie. Sýrskym vládnym silám sa začiatkom septembra podarilo prelomiť jeho takmer tri roky trvajúce obliehanie mesta militantmi Islamského štátu (IS). Dnes sa im prvýkrát podarilo prejsť pri Dajr az-Zaure na východný breh Eufratu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona