Sýrska armáda predĺžila prímerie v Aleppe o 48 hodín

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 08:02 • 2 min
Sýrska armáda predĺžila prímerie v Aleppe o 48 hodín

DAMASK - Sýrska armáda dnes oznámila, že predlžuje platné prímerie v meste Aleppo a jeho okolí o ďalších 48 hodín počínajúc dnešnou polnocou. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Oznámenie o predĺžení lokálneho pokoja zbraní prišlo niekoľko hodín pred jeho vypršaním. Prímerie v Aleppe, o ktoré sa v posledných mesiacoch zvádzali prudké boje, platí už päť dní a zatiaľ ho v prevažnej miere dodržujú obe bojujúce strany.

 

Aleppo bolo pred vypuknutím občianskej vojny obchodnou metropolou Sýrie. Momentálne je však dlhými bojmi a intenzívnym ostreľovaním zničené a rozdelené na dve časti: západ obsadili vládne sily, zatiaľ čo východnú časť kontrolujú povstalci.

 

Postup vládnych síl v poslednom období, ktorý umožnili ruské nálety, vyvoláva obavy, že armáda by mohla východ mesta zovrieť do blokády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona