Sýrska armáda postupuje smerom k Palmýre obsadenej islamistami

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 10:05 • 2 min
Sýrska armáda postupuje smerom k Palmýre obsadenej islamistami

DAMASK - Sýrska vládna agentúra SANA v noci nadnes informovala, že sýrskej vládnej armáde sa v sobotu podarilo obsadiť dve strategické vyšiny vzdialené asi 10 kilometrov od starobylého mesta Palmýra. Vládne sily tam ďalej pokračujú v ofenzíve s cieľom vytlačiť z oblasti povstalecké oddiely.

slovakia

left justify in out

Oslobodením Palmýry od jednotiek extrémistického Islamského štátu (IS) vládna armáda opäť získa pod svoju kontrolu východnú časť provincie Homs, cestu na Dajr az-Zaur ako aj územie smerom k hraniciam s Irakom. Dáiš tak podľa expertov príde o asi 20 percent územia, ktorého sa v Sýrii postupne zmocnil od leta 2014.

 

IS, ktorý stále ovláda rozsiahle územia v Iraku aj Sýrii, dobyl púštne mesto Palmýra od vládnych síl vlani v máji.

Staroveké pamiatky v Palmýre islamisti spočiatku nepoškodzovali ani neničili. Neskôr však svet šokovali zábermi ničenia antických budov, sôch a ďalších pamätihodností v meste.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies