Sýrska armáda poprela zodpovednosť za útoky na utečenecký tábor

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 17:55 • 2 min
Sýrska armáda poprela zodpovednosť za útoky na utečenecký tábor

BEJRÚT- Sýrska armáda poprela dnes zodpovednosť za letecké útoky na utečenecký tábor v povstalcami ovládanej oblasti neďaleko hraníc s Tureckom, pri ktorom zomrelo najmenej 30 ľudí.

slovakia

left justify in out

"Správy odvysielané niektorými médiami o tom, že sýrske letectvo zasiahlo utečenecký tábor v Idlibe, nie sú pravdivé," uviedla oficiálna sýrska tlačová agentúra SANA s odvolaním sa na vyhlásenie armády.


Odborníci Organizácie Spojených národov (OSN) aktuálne celý incident vyšetrujú a pracujú na tom, aby identifikovali osoby zodpovedné za incident v utečeneckom tábore na severe Sýrie, povedal vysoký komisár OSN pre ľudské práva Zajd Raad al-Husajn.


Tieto prevažne stanové tábory sú jasne viditeľné zhora, je preto "mimoriadne nepravdepodobné, že tieto útoky boli nehodou", upozornil. Oveľa pravdepodobnejšie je, že to boli zámerné nálety a ide tak o vojnové zločiny.


Správy o tom, že incident spáchali vojská sýrskej armády dosiaľ neboli potvrdené, dodal komisár s tým, že experti OSN, ako aj pracovníci ďalších organizácií nenechajú pri vyšetrovaní tohto prípadu kameň na kameni.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies