Sýrska armáda založila novú protiteroristickú jednotku

NETKY.SK • 22 November 2016, 18:30 • 2 min
Sýrska armáda založila novú protiteroristickú jednotku

BEJRÚT - Sýrska armáda oznámila vytvorenie ďalšej protiteroristickej jednotky. Podľa Damasku sa do nového zboru majú hlásiť dobrovoľníci, ktorí si želajú "definitívnu porážku terorizmu", informovala dnes agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Oznámenie o vytvorení takzvaného Piateho zboru prichádza zhruba rok po tom, čo sýrske ozbrojené sily ohlásili vytvorenie Štvrtého zboru, taktiež protiteroristickej jednotky. Tá vznikla krátko po tom, ako Rusko obnovilo nálety na pozície teroristov z Islamského štátu.

 

Informáciu o založení Piateho zboru dnes odvysielala sýrska štátna televízia, ktorá nespresnila, kde by novú jednotku mali nasadiť. Súčasne zverejnila vyhlásenie, v ktorom vyzvala ozbrojené opozičné skupiny v Aleppe, aby umožnili odchod civilistov z obliehanej oblasti mesta prostredníctvom vládou vytvorených koridorov. Televízia tiež naliehala na obyvateľov Aleppa, aby spolupracovali so silami vernými režimu prezidenta Bašára Asada.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies