Sýrska armáda ostreľuje leteckú základňu v Halabe

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 12:06 • 2 min
Sýrska armáda ostreľuje leteckú základňu v Halabe

BEJRÚT - Sýrska vláda začala v utorok útočiť na pozície povstalcov v severnej provincii Halab (Aleppo) vrátane kľúčovej leteckej základne.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv. Útoky sa začali dva dni po tom, čo vládne médiá oznámili, že armáda "v priebehu hodín alebo dní" spustí ofenzívu na znovudobytie oblastí provincie. Okrem základne Minnigh sily režimu tiež ostreľovali povstalcami kontrolované obce Dajr Hafír a al-Báb ako aj povstaleckú baštu Marea. "Cieľom režimu je útočiť na vidiek na severe a východe provincie Halab s úmyslom odrezať povstalcov v provincii od dodávok," uviedol cez internet miestny aktivista pre agentúru AFP.

Nová ofenzíva nasleduje takmer týždeň po tom, čo vojaci prezidenta Baššára al-Asada získali kontrolu nad strategickým mestom al-Kusajr. Armáda ho dobyla po viac ako dvoch týždňoch intenzívnych bojov, a to vďaka podpore zo strany libanonskej militantnej organizácie Hizballáh. Podľa niektorých správ vládne sily plánujú oslobodiť od povstalcov aj oblasť mesta Homs. Boje sa okrem Halabu odohrávajú aj v južnej provincii Dará, ktorá bola jednou z "kolísok" povstania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies