Sýrska armáda obsadila leteckú základňu pri Damasku, kontrolovanú povstalcami

NETKY.SK • 14 December 2015, 17:13 • 2 min
Sýrska armáda obsadila leteckú základňu pri Damasku, kontrolovanú povstalcami

BEJRÚT - Sýrske jednotky po intenzívnych bojoch a leteckých útokoch prevzali dnes kontrolu nad leteckou základňou na predmestí metropoly Damask.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na televíziu spravovanú libanonským militantným hnutím Hizballáh al-Manár a Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) o tom informuje agentúra AP.

 

Letecká základňa Mardž as-Sultán leží v oblasti prevažne kontrolovanej opozičnými povstalcami vo východnej časti hlavného mesta Damask. Štvrť, ktorá je už tretí rok pod kontrolou povstalcov, je známa ako Východná Ghúta.

 

Obsadenie základne sa podľa AP považuje za víťazstvo sýrskych jednotiek a ich spojencov nad libanonskou militantnou organizáciou Hizballáh, ktorá bojuje pod vzdušným krytím Ruska.

 

Podľa aktivistov monitorujúcich dianie v Sýrii boje naďalej pokračujú. Vládne sily sa usilujú o ovládnutie celého predmestia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona