Sýrska armáda objavila v Palmýre ďalší masový hrob

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 18:25 • 2 min
Sýrska armáda objavila v Palmýre ďalší masový hrob

BEJRÚT - Sýrska armáda objavila v starobylom meste Palmýra masový hrob s najmenej 65 telami ľudí, ktorých zabili militanti z teroristickej organizácie Islamský štát, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR). Sýrska vláda zatiaľ nález oficiálne nepotvrdila.

slovakia

left justify in out

SOHR tvrdí, že hrob objavili v blízkosti vojenského letiska. Telá vraj patrili príslušníkom vládnych síl a členom spojeneckých polovojenských organizácií, ktorých militanti z IS popravili po tom, ako sa v máji 2015 zmocnili mesta.

 

V prípade oficiálneho potvrdenia nálezu masového hrobu to bude už druhý v Palmýre od jej oslobodenia pred takmer dvoma mesiacmi. V apríli sýrske štátne médiá informovali, že vládne sily odkryli v meste masový hrob s telami viac ako 40 ľudí vrátane žien a detí.

 

Mesiac predtým sýrska armáda s podporou ruského letectva oslobodila Palmýru z rúk IS, čo je vnímané ako veľké víťazstvo režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, poznamenala DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona