Sýrska armáda našla chemické laboratórium militantov pri Damasku

NETKY.SK • 14 Apríl 2018, 15:15 • 2 min
Sýrska armáda našla chemické laboratórium militantov pri Damasku

DAMASK - V laboratóriu existuje, okrem všetkého ostatného, aj vybavenie potrebné na vytvorenie práškov pre následnú výrobu zakázaných zbraní. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Sýrska armáda našla laboratórium militantov na výrobu toxických látok na predmestí Damasku. O tom informovala agentúra SANA s odvolaním na zdroj v armády Sýrie. 
     

"Počas operácií na vyčistenie oblasti Afiarisu vo Východnej Ghúte, bolo nájdené laboratórium zostávajúcich teroristických skupín v osade Afiaris, pripravené pre výrobu všetkých typov jedovatých látok," cituje agentúra slová zdroja zo sýrskej armády. 
     

Je potrebné poznamenať, že v laboratóriu bolo vybavenie, potrebné na vytvorenie prášku pre následnú výrobu nedovolených zbraní.
   

Predtým, naraz niekoľko západnych krajín obvinilo Damask v údajnom chemickom útoku na Sýrske mesto Dúmá vo Východnej Ghúte. V Moskve vyvrátili tieto informácie a Ministerstvo zahraničných vecí Ruska nazvalo správy o používaní chemických zbraní, informačnou fikciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona