Sýrska armáda dobyla dve dediny pri kľúčovej ceste z Damasku

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 12:01 • 2 min
Sýrska armáda dobyla dve dediny pri kľúčovej ceste z Damasku

BEJRÚT - Sýrske vládne sily dnes po bojoch s povstalcami obsadili dve dediny pri hranici s Libanonom, oznámili štátne médiá. Vláde to pomôže zabezpečiť cestu spájajúcu Damask so severosýrskom Aleppom a pobrežím Stredozemného mora, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Dediny Flita a Ras Maara patrili k posledným baštám povstalcov v oblasti. Ich pád zrejme zatlačí ďalších militantov a utečencov cez hranicu do Libanonu, čo môže prispieť k ďalšiemu narušeniu stability tejto krajiny, kde sa 15-ročná občianska vojna skončila v roku 1990.
      

Ozbrojené sily režimu prezidenta Bašára Asada zaznamenávajú v posledných mesiacoch postupné úspechy pri operáciách okolo hlavnej cesty z Damasku k pobrežiu, ako aj v okolí metropoly a Aleppa. Znova sa tak dostali do iniciatívy v konflikte, ktorý tento mesiac vstúpil do štvrtého roka.
      

Vláda potrebuje zabezpečiť túto trasu na prepravu chemických látok zo Sýrie cez prístav na pobreží v rámci dohody, v ktorej prisľúbila vzdať sa všetkých chemických zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona