Sýrska armáda dobyla dedinu Handarat severne od Aleppa

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 15:14 • 2 min
Sýrska armáda dobyla dedinu Handarat severne od Aleppa

BEJRÚT - Sýrska armáda dobyla dnes dedinu Handarat severne od mesta Aleppo, ktoré je čiastočne obsadené povstalcami. Vládne ozbrojené zložky tým rozšírili kontrolu nad územím, ktoré ozbrojené skupiny používajú ako trasu pre dodávky zásob do tohto mesta. Informovali o tom štátne médiá i Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

slovakia

left justify in out

Boje v okolí tejto dediny, ktorá sa nachádza v oblasti hlavnej zásobovacej cesty do Aleppa, však pokračovali aj dnes - podľa SOHR podnikla armáda viacero leteckých útokov.

 

Sýrska armáda podporovaná spriatelenými milíciami dobyla Handarat po desiatich dňoch ťažkých bojov s bojovníkmi sýrskej odnože teroristickej siete al-Káidy Front an-Nusra a ďalšími islamistickými brigádami.

 

Štátna televízia oznámila, že armáda úplne ovládla dedinu Handarat i oblasť v jej okolí po "odstránení posledných teroristických živlov".

 

Sýrske mesto Aleppo s 1,2 miliónmi obyvateľov, ktoré je už stáročia významnou hospodárskou a kultúrnou metropolou Sýrie, je obliehané už celé mesiace. Sýrska armáda sa usiluje v rámci veľkej ofenzívy voči povstalcom obkľúčiť a obsadiť celé okolité územie s cieľom vytlačiť vzbúrencov z druhého najväčšieho mesta Sýrie.

 

Aleppo na severozápade Sýrie je aktuálne centrom bojov medzi provládnymi silami a celou škálou povstaleckých skupín vrátane sýrskej odnože teroristickej siete al-Káida, frontu an-Nusra, islamistických brigád a Západom podporovaných povstalcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies