Sýrska armáda bojuje s Islamským štátom

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 13:30 • 2 min
Sýrska armáda bojuje s Islamským štátom

DAMASK - Sýrske vládne jednotky bojujú s oddielmi Islamského štátu v okrajových častiach starobylého mesta Palmýra, ktoré táto extrémistická skupina dobyla vlani v máji. Podľa agentúry AP o tom dnes informovala provládna sýrska televízia.

slovakia

left justify in out

Podobné správy priniesli dnes aj dve libanonské televízne stanice, ktoré ukázali zábery sýrskych tankov a guľometov, ako pália na ciele ležiace vnútri mesta, so stúpajúcim dymom na obzore.

 

V Británii sídliaca sýrska monitorovacia skupina SOHR zase uviedla, že vládne vojsko podporované ruskými náletmi a spojeneckými polovojenskými oddielmi dobylo severné predmestie Palmýry.

 

Televízia al-Manár, patriaca libanonskej militantnej organizácii Hizballáh, ukázala i vojakov rozmiestnených na jednotlivých pozíciách v tejto palmýrskej štvrti.

 

SOHR - Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva - oznámilo, že bojovníci Islamského štátu zabili v priebehu dnešného dňa v protiofenzíve najmenej desať vojakov.

 

Ozbrojené sily sýrskeho prezidenta Bašára Asada vstúpili do Palmýry v provincii Homs vo štvrtok a odvtedy sa pokúšajú znovu získať kontrolu nad týmto mestom so slávnymi ruinami z obdobia Rímskej ríše.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies