Sýria: Vojaci na predmestí Damasku zatkli desiatky ľudí

NETKY.SK • 5 Máj 2011, 07:18 • 2 min
Sýria: Vojaci na predmestí Damasku zatkli desiatky ľudí

Sýria: Vojaci na predmestí Damasku zatkli desiatky ľudí

slovakia

left justify in out

img

Stovky sýrskych vojakov v bojovom výstroji vnikli v noci nadnes na predmestie hlavného mesta Damask, vtrhli do domov a zatýkali obyvateľov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na výpovede miestnych obyvateľov.
      Sýrski vojaci podnikli razie na predmestí Sakba. "Predtým, ako prišli, prerušili komunikačné spojenie. Nie je tu žiadny odpor. Demonštrácie v Sakbe boli pokojné. Zatkli desiatky ľudí," povedal nemenovaný miestny obyvateľ.
      Tisícky ľudí pochodovali minulý týždeň v piatok na predmestí Sakba v rámci demonštrácií proti vláde a požadovali odstúpenie sýrskeho prezidenta Bašara Asada.
      Od vypuknutia protivládnych protestov v juhosýrskom meste Dará (18. marca) zabili bezpečnostné sily podľa ľudskoprávnych skupín najmenej 560 civilistov.
      Sýria z nepokojov obviňuje zahraničné sprisahanie a "teroristické skupiny", ktoré podľa nej využívajú protesty. Štátna televízia v utorok večer informovala, že bezpečnostné sily zadržali v Dare "niekoľko ozbrojených teroristických bánd".
      Pre autoritársku sýrsku vládu bude najbližšou skúškou piatok, ktorý sa stal hlavným dňom demonštrácií v arabských krajinách. Hoci reakcia úradov na protesty je čoraz tvrdšia, objavili sa známky, že budú pokračovať.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies