Sýria: Vládne sily zabili pri útoku na Aleppo desiatky ľudí

NETKY.SK • 5 September 2012, 11:25 • 2 min
Sýria: Vládne sily zabili pri útoku na Aleppo desiatky ľudí

Sýria Vládne sily zabili pri útoku na Aleppo desiatky ľudí - Politika Desiatky ľudí dnes zahynuli, keď vojaci sýrskej vlády ostreľovali Aleppo. Ide o najhorší útok od začatia bojov pred dvoma mesiacmi a ich cieľom je získať kontrolu nad týmto severosýrsky

slovakia

left justify in out

imgDesiatky ľudí dnes zahynuli, keď vojaci sýrskej vlády ostreľovali Aleppo. Ide o najhorší útok od začatia bojov pred dvoma mesiacmi a ich cieľom je získať kontrolu nad týmto severosýrskym mestom.

"Aleppo je v plameňoch," vyhlásil sýrsky aktivista Basám Halabí pre nemeckú tlačovú agentúru DPA. Dodal, že vládou podporované bombardovanie a ostreľovanie častí Aleppa ovládaných povstalcami trvá už od dnešných skorých ranných hodín.

Sýrska štátna televízia citovala nemenovaného vojenského veliteľa, podľa ktorého obchodná metropola Sýrie "bude do desiatich dní zbavená teroristov".

Sýrska kríza bude podľa očakávania hlavným bodom programu ministrov zahraničných vecí z Ligy arabských štátov (LAŠ), ktorí sa dnes stretnú v egyptskej Káhire.

Egyptský prezident Muhammad Mursí, kritik sýrskeho dlhoročného prezidenta Bašára Asada, má na stretnutí predniesť prejav.

Nový osobitný vyslanec OSN a LAŠ Lachdar Bráhímí v utorok varoval, že situácia v Sýrii sa zhoršuje a utrpenie jej ľudu je "nesmierne".

Bráhími, ktorý vo funkcii nahradil Kofiho Annana, povedal Valnému zhromaždeniu OSN, že v najbližších dňoch navštívi Sýriu a Egypt a bude sa snažiť získať pomoc pri riešení krízy.

Počas sýrskeho konfliktu, ktorý sa začal vlani v marci, údajne zahynulo približne 25.000 ľudí.

Informácie zo Sýrie je ťažké overiť, pretože vláda už od začiatku konfliktu bráni väčšine zahraničných médií vstúpiť do odľahlých oblastí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona