Sýria uzavrela svoj vzdušný priestor pre turecké civilné lietadlá

NETKY.SK • 14 Október 2012, 18:47 • 2 min
Sýria uzavrela svoj vzdušný priestor pre turecké civilné lietadlá

Sýria uzavrela svoj vzdušný priestor pre turecké civilné lietadlá - Politika Sýria zakázala tureckým civilným lietadlám vstup do svojho vzdušného priestoru. Oznámilo to v sobotu sýrske ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

img

Sýria zakázala tureckým civilným lietadlám vstup do svojho vzdušného priestoru. Oznámilo to v sobotu sýrske ministerstvo zahraničných vecí. 

Zákaz vstúpil do platnosti dnes o polnoci. Podľa Damasku ide o reakciu na rovnaký krok zo strany Turecka, týkajúci sa sýrskych lietadiel. 

Ankara takéto opatrenie oficiálne nezaviedla. Pohrozila však, že zadrží sýrske civilné lietadlá, ak bude mať podozrenie, že prepravujú vojenský materiál pre jednotky prezidenta Bašára Asada. 

Turecké letectvo v stredu prinútilo pristáť sýrske civilné lietadlo pre podozrenie z prevozu vojenského materiálu z Ruska. Podľa Ankary sýrsky Airbus A320 prevážal muníciu a vojenské zariadenia pre ministerstvo obrany v Damasku. Moskva trvá na tom, že išlo o legálnu dodávku technických súčastí pre radary.

Spor o náklad lietadla a okolnosti zadržania lietadla sú ďalším stupňom eskalácie napätia v susedských vzťahoch Turecka a Sýrie. Turecké ozbrojené sily v uplynulých týždňoch opakovane reagovali na paľbu a mínometné ostreľovanie zo Sýrie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies