SÝRIA: Útok v Sýrii si vyžiadal 355 mŕtvych a 3600 Sýrčanov malo toxické symptómy

NETKY.SK • 24 August 2013, 18:55 • 2 min
SÝRIA: Útok v Sýrii si vyžiadal 355 mŕtvych a 3600 Sýrčanov malo toxické symptómy

BEJRÚT - Vypukli spory o to, kto viedol údajný útok nervovým plynom na povstalcami obsadenom predmestí Damasku.

slovakia

left justify in out

Humanitárna organizácia so sídlom v Paríži Lekári bez hraníc (MSF) dnes oznámila, že počas prvých troch hodín po predpokladanom útoku chemickými zbraňami na predmestí Damasku v stredu sa u 3600 Sýrčanov objavili neurotoxické symptómy a 355 z nich zomrelo. Vyplýva to z údajov troch nemocníc v oblasti Damasku, ktorým Lekári bez hraníc poskytujú svoju podporu.

Z pacientov, ktorí dorazili do nemocníc 21. augusta, 355 zomrelo, oznámili dnes vo vyhlásení Lekári bez hraníc.

Vypukli spory o to, kto viedol údajný útok nervovým plynom na povstalcami obsadenom predmestí Damasku. Podľa prvých správ aktivistov, o ktorých informovala agentúra Associated Press, pri ňom malo zomrieť vyše 130 ľudí. Útok vyústil v požiadavky na jeho nezávislé vyšetrenie a obnovil úvahy o prípadnej medzinárodnej vojenskej intervencii, ak boli v Sýrii skutočne použité chemické zbrane.

Protivládni aktivisti obviňujú z útoku toxickým plynom na východnom predmestí Damasku sýrsku vládu. Podľa nich sa počet obetí útoku pohybuje od 136 po 1300.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies