Sýria sa nebojí: Sme pripravení aj na tretiu svetovú vojnu!

NETKY.SK • 4 September 2013, 16:14 • 2 min
Sýria sa nebojí: Sme pripravení aj na tretiu svetovú vojnu!

DAMASK - Režim sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada je podľa slov svojich najvyšších predstaviteľov pripravený na akýkoľvek útok zo strany Spojených štátov. Zástupca sýrskeho ministra zahraničných vecí Faisal Makdád to povedal v rozhovore pre agentúru AFP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Sýrska vláda nezmení svoje postoje, aj keby prišlo k tretej svetovej vojne. Žiadny Sýrčan nemôže obetovať nezávislosť svojej krajiny," vyhlásil v stredu. Režim podľa neho prijal "všetky opatrenia" na odvrátenie prípadného vojenského útoku. "Nebudeme poskytovať informácie, akým spôsobom Sýria odpovie," dodal.

Zahraničný výbor amerického Senátu prijal v utorok večer návrh rezolúcie umožňujúci americkú vojenskú intervenciu v Sýrii, ktorá sa už dva a pol roka zmieta v občianskej vojne. Návrh obmedzuje trvanie prípadnej vojenskej operácie na najviac 90 dní a vylučuje nasadenie pozemných síl. Plánovanú vojenskú akciu v Sýrii, ktorú presadzuje prezident Barack Obama, už podporili viacerí vysokopostavení predstavitelia Kongresu. Očakáva sa, že návrh rezolúcie prejde v Senáte, no môže naraziť na odpor v Snemovni reprezentantov. Hlasovanie oboch komôr parlamentu sa má uskutočniť po letnej prestávke, ktorá sa končí 9. septembra. Prezident však môže útok nariadiť aj bez podpory poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies