Sýria prepustila na slobodu stovky väzňov: Urobila tak pred sviatkom íd al-fitr

NETKY.SK • 24 Jún 2017, 16:27 • 2 min
Sýria prepustila na slobodu stovky väzňov: Urobila tak pred sviatkom íd al-fitr

DAMASK - Sýrska vláda dnes z väzenia prepustila stovky väzňov, vrátane takých, ktorí podporovali povstanie proti sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi.

slovakia

left justify in out

Minister spravodlivosti Hišám Šaár pred novinármi spresnil, že na slobodu sa dnes dostalo 672 ľudí vrátane 91 žien. K ich prepusteniu došlo v predvečer moslimského sviatku íd al-fitr, ktorým sa končí moslimský pôstny mesiac ramadán.

 

Od vypuknutia politickej krízy v Sýrii v marci roku 2011 boli v Sýrii zadržané tisíce ľudí. Občianska vojna, do ktorej protivládne protesty prerástli, si vyžiadala životy vyše 400.000 ľudí a polovica obyvateľov krajiny bola nútená opustiť svoje domovy.

 

Medzi prepustenými je aj 45-ročný Abdal al-Rahmán Alí, ktorý financoval ozbrojenú sýrsku opozíciu. Pred novinármi dnes vyhlásil: "Pochybil som. Každý človek robí chyby. Kajal som sa a vraciam sa k svojej vlasti."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies