Sýria pomoc Jordánska v boji proti IS nepotrebuje

NETKY.SK • 9 Február 2015, 14:28 • 2 min
Sýria pomoc Jordánska v boji proti IS nepotrebuje

BEJRÚT - Sýrsky minister zahraničných vecí Walíd Mualim, kritizoval dnes susedné Jordánsko, ktoré vystupňovalo letecké útoky na ciele organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii, pričom uviedol, že Sýria v boji s IS pomoc zvonka nepotrebuje. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Mualim zároveň novinárom povedal, že Damask nedovolí, aby sa do boja s IS na sýrskom území zapojili pozemné jednotky Jordánska alebo iného štátu, pretože by to znamenalo narušenie zvrchovanosti Sýrie. O vyslaní medzinárodnej pozemnej jednotky, ktorá by na sýrskom území bojovala proti Islamskému štátu však zatiaľ nikto nehovoril. 
     

Mualim navyše obvinil Jordánsko, že umožnilo "teroristom" - ako Damask nazýva opozičných bojovníkov - prejsť do Sýrie. 
     

Jordánsko začalo minulý štvrtok - v reakcii na zabitie svojho zajatého pilota - odvetnú akciu proti IS, ktorú označilo za "zemetrasenie". Jordánsky minister vnútra Husajn Madžali varoval, že Jordánsko bude prenasledovať militantov z IS, "nech sú kdekoľvek", a má v úmysle ich "celkom vyhladiť".
     

Jordánske kráľovstvo sa vlani septembri pripojilo k Američanmi vedenej vojenskej koalícii, ktorá útočí zo vzduchu na ciele IS, ale po zabití svojho pilota Muáza Kasásbu vyhlásilo, že svoje letecké útoky ešte zintenzívni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies