Sýria po Obamovom prejave varovala pred zahraničným zásahom

NETKY.SK • 11 September 2014, 16:44 • 2 min
Sýria po Obamovom prejave varovala pred zahraničným zásahom

DAMASK - Akýkoľvek zahraničný zásah v Sýrii bude pokladaný za napadnutie, ak ho neschváli Damask.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes sýrsky minister pre záležitosti národného zmierenia Alí Hajdar po tom, čo Spojené štáty oznámili, že sú pripravené udrieť proti extrémistickým militantom z Islamského štátu (IS) aj na území Sýrie.
     

"Akýkoľvek akt akéhokoľvek druhu bez súhlasu sýrskej vlády je napadnutím Sýrie," povedal Hajdar, ktorého citovala tlačová agentúra Reuters, novinárom v sýrskej metropole Damask.
     

"Musí existovať spolupráca a koordinácia so Sýriou a Sýria musí dať súhlas na akúkoľvek akciu, či už je vojenská alebo nie," dodal minister.
     

Spojené štáty budú stáť na čele širokej koalície, ktorá povedie vytrvalé a neľútostné ťaženie zamerané na zničenie militantov z organizácie Islamský štát bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú, uviedol v noci nadnes v prejave k národu americký prezident Barack Obama. Zároveň povolil americké nálety v Sýrii a ďalšie útoky v Iraku v rámci rozšírenia kampane proti IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona