Sýria oznámila, že do 10. apríla stiahne vojakov z miest

NETKY.SK • 3 Apríl 2012, 07:04 • 2 min
Sýria oznámila, že do 10. apríla stiahne vojakov z miest

Sýria oznámila, že do 10. apríla stiahne vojakov z miest - Politika Sýrska vláda informovala medzinárodného sprostredkovateľa Kofiho Annana, že začala plniť plán, v rámci ktorého do 10.

slovakia

left justify in out

img

Sýrska vláda informovala medzinárodného sprostredkovateľa Kofiho Annana, že začala plniť plán, v rámci ktorého do 10. apríla stiahne všetky vojenské jednotky z miest. V Ženeve to dnes povedal Annanov hovorca Ahmad Fawzi.
      V prípade, že Annan - spoločný vyslanec OSN a Ligy arabských štátov (LAŠ) - bude môcť stiahnutie 10. apríla potvrdiť, vládne aj opozičné sily budú mať následne 48 hodín na zastavenie bojov, dodal Fawzi.
      "Sýrčania nám povedali, že začali realizovať plán stiahnutia armádnych jednotiek z obývaných zón a okolitých oblastí. Plán sa začal včera (v nedeľu), keď sme dostali list, a bude dokončený do 10. apríla," povedal Fawzi agentúre Reuters po tom, čo Annan prostredníctvom videolinky informoval Bezpečnostnú radu OSN.
      "Ak budeme môcť 10. apríla potvrdiť, že sa tak stalo, potom začne plynúť čas na zastavenie bojov, čo sa týka aj opozície. Očakávame, že obe strany zastavia boje v priebehu 48 hodín," dodal Fawzi.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies