Sýria oznámila pripravenosť zúčastniť sa na rokovaniach s opozíciou v Moskve

NETKY.SK • 27 December 2014, 16:25 • 2 min
Sýria oznámila pripravenosť zúčastniť sa na rokovaniach s opozíciou v Moskve

DAMASK - Sýria dnes oznámila, že je pripravená zúčastniť sa na mierových rokovaniach s opozíciou, ktoré sa ponúklo usporiadať v januári v Moskve Rusko.

slovakia

left justify in out

Štátna tlačová agentúra SANA citovala ministerstvo zahraničných vecí, ktoré uviedlo, že ponuka Ruska sprostredkovať mierové rokovania vychádza "zo záujmu Sýrie splniť želanie Sýrčanov a nájsť východisko z krízy".
      

Predseda sýrskej opozičnej národnej koalície, Hádí Bahrá vo svojom vyjadrení v Káhire bagatelizoval ruské snahy. "To, čo Rusko navrhuje, je usporiadať stretnutia v Moskve bez akéhokoľvek konkrétneho programu," citovala ho tlačová agentúra DPA.
      

Mierové rokovania pod záštitou OSN, ktoré sa uskutočnili tento rok v Ženeve, nepriniesli žiaden pokrok v riešení súčasnej sýrskej krízy.
      

Najmenej 200.000 ľudí, zväčša civilistov, prišlo o život v sýrskom konflikte, ktorý sa začal protivládnymi protestmi v roku 2011. Odvtedy sa značných území Sýrie zmocnili militanti z Islamského štátu, ktorí majú pod kontrolou aj územia v susednom Iraku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies