Sýria obvinila vylslanca OSN z predpojatosti pre kritiku vládneho náletu

NETKY.SK • 18 August 2015, 14:43 • 2 min
Sýria obvinila vylslanca OSN z predpojatosti pre kritiku vládneho náletu

BEJRÚT - Sýrska vláda dnes obvinila vyslanca Organizácie Spojených národov pre Sýriu Staffana de Misturu z predpojatosti pre jeho odsúdenie náletu vládnych síl na trhovisko na predmestí sýrskeho Damasku, pri ktorom pred dvoma dňami zahynulo vyše 90 civilistov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Staffan de Mistura sa vo svojich posledných vyhláseniach odkláňa od neutrality, a to počas plnenia svojich povinností na poste osobitého vyslanca OSN pre Sýriu," uviedla sýrska štátna agentúra SANA citujúc nemenovaného predstaviteľa sýrskeho ministerstva zahraničných vecí.

 

Podľa údajov exilového Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) zahynulo pri nedeľnom útoku na predmestí Dúmá 96 ľudí a približne 240 ďalších utrpelo zranenia. Mistura na margo tejto udalosti ešte v pondelok vyhlásil, že vládny nálet, "pri ktorom zomrela takmer stovka sýrskych občanov, je neakceptovateľný za akýchkoľvek okolností".

 

Nemenovaný príslušník sýrskeho ministerstva zahraničných vecí označil de Misturove vyjadrenie za "veľmi vzdialené objektivite aj faktom a spoliehajúce sa výhradne na to, čo tvrdia strany známe svojim nepriateľským postojom k Sýrii". Nálety v Dúme ako aj v celej oblasti Ghúta pri východnom okraji sýrskej metropoly Damask, ktorá je hlavnou povstaleckou baštou v damaskom regióne, si spolu s odvetnými mínometnými útokmi povstalcov vyžiadali mnoho obetí na strane civilistov.

 

Pri vyše štyri roky trvajúcom konflikt v Sýrii podľa posledného odhadu OSN zahynulo už najmenej 250.000 ľudí a milióny Sýrčanov bolo nútených z krajiny utiecť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies