Sýria obvinila McCaina z ilegálneho vstupu do krajiny

NETKY.SK • 7 Január 2015, 15:18 • 2 min
Sýria obvinila McCaina z ilegálneho vstupu do krajiny

DAMASK - Sýrska vláda sa v utorok obrátila na OSN, aby poukázala na ilegálne prekročenie hraníc zo strany štyroch ľudí vrátane amerického senátora Johna McCaina a francúzskeho exministra zahraničných vecí Bernarda Kouchnera.

slovakia

left justify in out

Na porušenia listom upozornil generálneho tajomníka Pana Ki-muna a Bezpečnostnú radu sýrsky veľvyslanec Bašár Džáfarí. Podľa neho McCain, Kouchner, bývalý kuvajtský poslanec a niekdajší veľvyslanec USA v Chorvátsku Peter Galbraith vstúpili na sýrske územie bez povolenia. Damask preto žiada OSN o "vytvorenie tlaku na vlády týchto krajín, aby prijali nevyhnutné opatrenia". McCain na to podľa AP reagoval slovami, že žiaľ "sýrsky režim si viac všíma návštevu odvážnych bojovníkov za slobodu a dôstojnosť ako masakru viac ako 200-tisíc svojich mužov, žien a detí".

 

Takmer štyri roky trvajúce povstanie proti režimu sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada si vyžiadalo viac ako 200-tisíc obetí, pričom domovy musela opustiť približne tretina z viac ako 20-miliónovej populácie krajiny. Minulý rok situáciu zhoršil vzostup obávaných radikálov z organizácie Islamský štát, ktorý zabral veľké časti Sýrie a susedného Iraku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies