Sýria chce prijať parížsku klimatickú dohodu

NETKY.SK • 8 November 2017, 06:46 • 2 min
Sýria chce prijať parížsku klimatickú dohodu

BONN - Sýrska delegácia oznámila v utorok na práve prebiehajúcej konferencii OSN o zmene klímy v nemeckom Bonne svoj zámer prijať parížsku klimatickú dohodu z roku 2015.

slovakia

left justify in out

Jedinou krajinou, ktorá sa tak aktuálne stavia proti dohode, sú Spojené štáty.

 

Sýrska delegácia oznámila svoj zámer pripojiť sa k dohode počas pracovného stretnutia so zástupcami mimovládnych organizácii, ktoré sa konalo v utorok na bonnskej konferencii. Médiám to následne povedali účastníci tohto stretnutia, sekretariát konferencie však takúto informáciu doposiaľ oficiálne nepotvrdil.

 

"Je mimoriadne potešujúce, že Sýria práve oznámila, že sa pridá k parížskej klimatickej dohode (...) Tvárou v tvár ničivej klimatickej zmene svet prejavuje jednotu," uviedla Sabine Minningerová, ktorá na konferencii zastupuje nemeckú humanitárnu organizáciu Brot für die Welt (Chlieb pre celý svet).

 

Parížska klimatická dohoda bola prijatá 12. decembra 2015. Vtedy sa k nej nepripojili len Nikaragua a Sýria. Nikaragua tak už medzičasom urobila. USA sa k dohode síce pripojili, no prezident Donald Trump v júli oznámil, že ak v nej nedôjde k zásadným zmenám, tak od nej odstúpila. Proces odstúpenia od dohody sa nemôže zavŕšiť pred rokom 2020.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies