Sýria: Bezpečnostné zložky zasahujú proti demonštrantom stále tvrdšie

NETKY.SK • 16 August 2011, 16:53 • 2 min
Sýria: Bezpečnostné zložky zasahujú proti demonštrantom stále tvrdšie

Sýria: Bezpečnostné zložky zasahujú proti demonštrantom stále tvrdšie

slovakia

left justify in out

img

Obyvatelia sýrskeho pobrežného mesta Lázikíja aj dnes hlásili streľbu z ťažkých zbraní. Podľa opozičných aktivistov útočili bezpečnostné sily, ktoré mesto obliehajú už štvrtý deň.
      Napriek neutíchajúcej streľbe ľudskoprávne organizácie dnes zatiaľ nezaznamenali žiadne obete. Očitý svedok však potvrdil v rozhovore pre televíziu al-Arabíja desiatky zatknutí. Od soboty prišlo v meste o život najmenej 34 ľudí, uviedol jeden z členov Federácie koordinačných výborov sýrskej revolúcie.
      Aktivisti uviedli, že od pondelka sa zákroky bezpečnostných síl proti protestujúcim pritvrdili a stále sa stupňujú. Streľbu a explózie bolo počuť aj zo severu na libanonsko-sýrskych hraniciach.
      Sýrske rodiny, ktoré sa pokúsili utiecť z krajiny do severného Libanonu, zatkla sýrska pohraničná stráž, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje z Libanonu.
      Ľudskoprávne organizácie tvrdia, že od začiatku protestov za zvrhnutie sýrskeho prezidenta Bašára Asada prišlo o život asi 1790 civilistov a 490 členov bezpečnostných síl. Informácie sa nedajú overiť, keďže väčšina zahraničných médií a zahraničných ľudskoprávnych organizácií nemá povolenie na pobyt v krajine.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies