Sýri povolila vznik nových politických strán

NETKY.SK • 25 Júl 2011, 08:15 • 2 min
Sýri povolila vznik nových politických strán

Sýri povolila vznik nových politických strán - Politika Sýrska vláda prijala v nedeľu zákon, ktorý umožní vznik nových politických subjektov popri vládnej strane Baas, ktorá kontroluje krajinu už vyše polstoročie. Legislatíva je súčasťou programu politick

slovakia

left justify in out

img

Sýrska vláda prijala v nedeľu zákon, ktorý umožní vznik nových politických subjektov popri vládnej strane Baas, ktorá kontroluje krajinu už vyše polstoročie.
      Legislatíva je súčasťou programu politických reforiem, prisľúbeného prezidentom Bašárom Asadom v snahe upokojiť mesiace protivládnych protestov. Zatiaľ nie je jasné, ako bude na zákon reagovať sýrska opozícia.
      Nová právna norma zakazuje vznik strán na náboženskom, kmeňovom, regionálnom alebo profesijnom základe, alebo podporujúcich etnickú, rodovú alebo rasovú diskrimináciu a násilie. Úrady nezaregistrujú ani strany napojené na politické organizácie v zahraničí.
      Masové proreformné protesty trvajú v Sýrii od polovice marca. Násilné zásahy voči demonštrantom si podľa správ aktivistov vyžiadali už viac ako 1480 obetí z radov civilistov. Zatknutých bolo vyše 15.000 ľudí.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies