Sýrčanka s deťmi získala azyl, umiestnia ju pri Bratislave

NETKY.SK • 16 September 2016, 13:50 • 2 min
Sýrčanka s deťmi získala azyl, umiestnia ju pri Bratislave

BRATISLAVA – Sýrčanka s dvoma dcérami, jedenásť a šesťročnou, ktorá je v záchytnom tábore v Humennom, už získala azyl.

slovakia

left justify in out

Agentúre SITA to potvrdila Michaela Paulenová z tlačového odboru rezortu vnútra. V najbližších dňoch sa budú presúvať do nového bydliska v okolí Bratislavy, kde sa začne integračný proces, dodala. Rodina prišla na Slovensko v auguste z tábora v Grécku v rámci relokácie. Minulý rok sa totiž Slovensko zaviazalo, že okrem presídlenia, v rámci ktorého sme prijali 25 kresťanských rodín asýrskych kresťanov z Iraku, budeme robiť aj relokácie. V rámci nich máme prijať 100 ľudí - 40 z Grécka a 60 z Talianska.


Momentálne sa pripravujú na relokáciu z Grécka ďalšie tri matky s deťmi pôvodom zo Sýrie. S utečencami v Grécku pracuje mediačná skupina. Vytypované osoby na relokáciu oboznamuje so spôsobom života na Slovensku, aby v prípade ich príchodu do našej krajiny boli pripravení na život v našej krajne. Mediačná skupina pracuje iba s utečencami, ktorých Slovensko odsúhlasilo, vysvetlila Paulenová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona