Sýrčana, ktorý vyhodil z okna 3 deti, odsúdili v Nemecku na 15 rokov väzenia

NETKY.SK • 3 November 2016, 18:50 • 2 min
Sýrčana, ktorý vyhodil z okna 3 deti, odsúdili v Nemecku na 15 rokov väzenia

BONN - Na 15 rokov za mreže poslal dnes Krajinský súd v západonemeckom Bonne 35-ročného utečenca zo Sýrie za trojnásobný pokus o vraždu.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra žiadala doživotný trest pre otca, ktorý v prvý februárový deň vyhodil z okna ubytovne pre utečencov v Lohmare v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko svoje tri deti vo veku jedného, piatich a siedmich rokov. Deti pád prežili, aj keď sa sedemročné dievča nachádzala istý čas v ohrození života. Ťažké zranenia utrpel aj päťročný chlapec. Najmladšie z detí malo mimoriadne šťastie, pretože dopadlo na bračekovo telo, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Obhajoba argumentovala v procese tým, že utečenec sa v Nemecku nedokázal adaptovať. Podľa znalca z odboru psychiatrie chcel činom potrestať manželku, ktorá mu pohrozila, že zavolá políciu, ak sa k nej opakovane bude správať neprimerane. Muž totiž na rozdiel od manželky, ktorá vie čítať i písať a dokáže sa učiť nemecký jazyk, nemal ani najzákladnejšie vzdelanie a v spolkovej republike sa tak cítil veľmi nekonformne a miestami až závislý na manželke, odznelo v súdnej sieni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona